Mënyra natyrale për të mbajtur një lëkure sa më të re me HBOT

Alternativat natyrore ndaj trajtimeve tradicionale të kujdesit të lëkurës po bëhen më tërheqëse për shumë njerëz. Të gjithë duam të kemi lëkurë më të re dhe të lëmuar, por jo të gjithë duam të merremi me ndërmjetësime, locione dhe trajtime të tjera që janë bërë normale.

Shumë kërkime të kohëve të fundit po tregojnë për terapinë hiperbarike të oksigjenit si një alternativë e qëndrueshme, jo invazive për njerëzit që duan të zbutin rrudhat. Ende duhet bërë shumë kërkime, por bazuar në rezultatet që kemi parë, zgjidhjet kundër plakjes HBOT duken shumë premtuese.

Kontribues të zakonshëm në plakjen e lëkurës

Rrudhat janë sigurisht më të dukshme në fytyrë, por një trajtim i duhur duhet të trajtojë të gjithë trupin. Pse? Sepse faktorët që shkaktojnë rrudhat nuk sulmojnë vetëm fytyrën.

Shëndeti i lëkurës suaj konsiderohet një çështje e shëndetit të gjithë trupit, sepse bllokon infeksionet dhe materialet e huaja, ndërsa ndihmon në kontrollin e sistemit imunitar dhe prodhimin e hormoneve dhe neurotransmetuesve.

Pra, rrudhat duhet të trajtohen si një çështje e gjithë trupit, dhe kjo do të thotë të kuptosh disa nga kontribuesit më të mundshëm në plakjen e lëkurës.

Rrudhat janë, natyrisht, vetëm një pjesë e procesit të plakjes, por ky proces përshpejtohet përmes faktorëve të tillë si ekspozimi i tepërt ndaj diellit, dieta e varfër, mungesa e gjumit, pirja e duhanit dhe më shumë.

Me kalimin e moshës, ne nuk jemi në gjendje të prodhojmë mjaftueshëm kolagjen, fibroblaste dhe elastinë siç mund të prodhojmë në një moshë më të re. Pa këta përbërës, lëkura humbet elasticitetin e saj natyral dhe fillojnë të formohen rrudhat.

Më pas, faktorë të tillë si rrezatimi UV nuk kontribuojnë vetëm në rrudhat - ai gjithashtu dëmton lëkurën. Ky dëmtim është simptomatik i një fenomeni të quajtur fotoplakje, e cila zakonisht karakterizohet nga një strukturë e thatë, e ashpër e lëkurës, një epidermë më e trashë dhe rrudha të thella për të plotësuar rrudhat normale.

Trajtimet e zakonshme për plakjen e lëkurës

Ndërsa ka mënyra për të parandaluar dhe ngadalësuar plakjen e lëkurës përmes një diete të shëndetshme, ujit të pijshëm, stërvitjes dhe më shumë, një pjesë e plakjes është e pashmangshme sepse, pavarësisht përpjekjeve tona më të mira, ne thjesht nuk mund ta mposhtim gjenetikën.

Kjo nuk na pengon të përpiqemi, sigurisht, dhe me kalimin e viteve ne kemi zhvilluar shumë mënyra për të mbajtur nën kontroll plakjen. Shumica prej nesh preferojnë disa solucione minimale invazive, kështu që janë përdorur opsione të tilla si kremra, serume, peeling kimik, mbushës intradermalë dhe retinole.

Ka disa opsione të tjera që janë pak më drastike, duke përfshirë procedurat kirurgjikale si tërheqia (lifting) e fytyrës dhe procedura të tjera.

Ndërsa të gjitha këto zgjidhje prodhojnë rezultate të ndryshme, shumë njerëz mbeten ende të zhgënjyer në rezultatin përfundimtar. Dhe, nëse ata janë zhgënjyer një herë, ata ka të ngjarë të stepen ndaj çdo metode tjetër që pretendon të bëjë atë që çdo gjë tjetër nuk mundi.

HBOT për plakjen e lëkurës, nga ana tjetër, nuk është një trajtim i zakonshëm dhe mund të ofrojë zgjidhjen që shumë prej nesh po kërkojnë.

 

Një alternativë natyrale: Trajtimet kundër plakjes me HBOT.

HBOT mund të përmirësojë në mënyrë drastike pamjen e lëkurës dhe të korrigjojë rrudhat nga dëmtimi UV ose plakja natyrale.

“…shkencëtarët kanë gjetur prova se mjediset hiperoksike (90% ose më shumë oksigjen) për 2 orë ndihmuan në uljen e nivelit të formimit të rrudhave dhe trashësisë së epidermës…”

Ky është vetëm fillimi, sa i përket hulumtimit se si funksionon HBOT për rrudhat, por deri më tani, rezultatet kanë qenë shumë mbresëlënëse.

Hulumtimet aktuale po tregojnë se si HBOT mund të rrisë potencialisht elasticitetin e lëkurës duke stimuluar prodhimin e kolagjenit, i cili mund të zvogëlojë në mënyrë efektive rrudhat dhe t'i japë lëkurës tuaj një pamje më rinore.

Terapia me Oksigjen Hiperbarik (HBOT) është një trajtim i dobishëm kur bëhet fjalë për ruajtjen e lëkurës rinore dhe minimizimin e dëmtimit nga rrezatimi UV ose fotoplakja e lëkurës. Jo vetëm që dëmtimi i lëkurës në fytyrë mund të minimizohet, por i gjithë trupi mund të përfitojë nga HBOT për ata që mund të kenë kaluar vitet e tyre të reja duke u shtrirë në diell ose në qendrat e solarit.

Rifitoni lëkurën tuaj rinore me HBOT në Kliniken FitHealth

Klinika FitHealth ofron trajtimin dhe lehtësirat më të fundit me oksigjen hiperbarik. Këto trajtime mund të trajtojnë shumë gjendje të përkohshme dhe kronike, duke përfshirë plakjen e qelizave të lëkurës.