7 nga përfitimet e hidrokolonterapisë

Hidrokolonterapia është një teknikë natyrale e pastrimit të zorrës së trashë, e bërë me ujë të ngrohtë, të filtruar dhe të purifikuar.

Objektivi i aplikimit është që uji të qarkullojë në zorrën e trashë dhe të zbusë feçet, pllakat e mukozës dhe toksinat e ngjitura në murin e zorrëve. Kështu eliminohen dhe shmangen një sërë sëmundjesh dhe mosfunksionimesh hormonale.

Përdorimi i tij është një pjesë përcaktuese e procesit të detoksifikimit - një metodë e individualizuar që synon të reduktojë ngarkesën toksike të individëve, duke forcuar imunitetin e tyre dhe rikthimin e shëndetit të organizmit!

Sa e rëndësishme është një zorrë e shëndetshme dhe pse hidrokolonterapia kontribuon në të?

Mikrobiota e zorrëve është plot me mikroorganizma që janë të dobishëm për shëndetin tonë. Në simbiozë me trupin e njeriut, ato ruajnë integritetin e mukozës së zorrëve, përmirësojnë përthithjen e lëndëve ushqyese dhe madje kontrollojnë përhapjen e baktereve të dëmshme, të afta për të gjeneruar sëmundje.

Qoftë për shkak të dietës së dobët, mënyrës së jetesës, ndotjes së ajrit apo disa faktorëve të tjerë të zakonshëm të jetës moderne, këta mikroorganizma mund të dalin jashtë ekuilibrit.

Me kalimin e kohës, çekuilibri nxit një akumulim të toksinave në murin e zorrëve që mund të çojë në disbiozë - një gjendje që favorizon gjendjet inflamatore si koliti dhe sëmundja e Crohn.

Përveç kësaj, disbioza ndikon në marrëdhënien normale midis zorrëve dhe mikrobiotës së saj – gjë që rrezikon përthithjen e lëndëve ushqyese dhe favorizon shfaqjen e disa patologjive të tjera.

Hidrokolonterapia synon pikërisht eliminimin e toksinave të grumbulluara që nxisin të gjithë këtë proces, duke ofruar përfitimet që do të përmendim në vijim!

Cilat janë 7 përfitimet kryesore të hidrokolonterapisë?

Tani që e dini rëndësinë e një rutine hidrokolonterapie për një zorrë të shëndetshme, mësoni më shumë rreth përfitimeve kryesore të saj:

1. Bën mirë për trupin dhe mendjen

Duke eliminuar toksinat që ndikojnë në funksionimin e shëndetshëm të trupit, hidrokolonterapia shton shumë më tepër energji fizike dhe mendore.

Kjo është e mundur sepse eliminimi i ngarkesës toksike përmirëson ndjeshëm shëndetin e organeve dhe qelizave në përgjithësi – duke përfshirë ato përgjegjëse për funksionet e trurit.

 

2. Rinovon

Një tjetër pasojë e organeve dhe qelizave më të shëndetshme është rregullimi i stresit oksidativ, i cili gjithashtu ndihmon në ngadalësimin e procesit të plakjes dhe madje edhe rinovimin e pamjes së lëkurës.

 

3. Parandalon helmimet

Është më se e vërtetë të thuhet se zorra e trashë përfaqëson linjën më të rëndësishme të mbrojtjes kundër toksinave që ndikojnë në shëndetin tonë.

 

4. Parandalon sëmundjet

Është vlerësuar se 80% e sistemit imunitar vepron në muret e zorrëve tona.

Duke përmirësuar shëndetin e zorrës së trashë, duke eliminuar toksinat dhe duke rivendosur funksionet e saj normale, forcohet mbrojtja e trupit dhe nuk ka asnjë problem në dëbimin e mikroorganizmave të dëmshme.

 

5. Është i sigurt dhe pa dhimbje

Hidrokolonterapia është një trajtim i shpejtë, shumë i dobishëm dhe plotësisht i sigurt. Seancat zgjasin rreth 45 minuta, janë pa dhimbje dhe praktikisht pa kundërindikacione.

 

6. Trajtimi është i personalizuar

Numri i seancave përcaktohet sipas profilit dhe nevojave të secilit person.

Një masazh i butë aplikohet në zonën e barkut për të përfshirë zonat më problematike. Trajtimi bazohet në këtë vlerësim, në mënyrë të personalizuar për çdo individ.

 

7. Detoksifikimi i plotë!

Siç e përmendëm më herët, hidrokolonterapia është një nga hapat më të rëndësishëm në procesin e detoksifikimit.

Detoksifikimi konsiston në një trajtim të individualizuar, bazuar në suplemente të veçanta dhe teknika plotësuese që synojnë eliminimin e ngarkesës toksike që ndikon në shëndetin e individëve.

Duke iu përmbajtur trajtimit të plotë, ju garantoni më shumë energji për ditën, pastroni sistemin tretës, përmirësoni funksionet e zorrëve, ribalanconi aciditetin e lëngjeve të trupit, hiqni yndyrën nga mëlçia, humbni peshë, keni më pak dhimbje dhe sistem imunitar shumë më të fortë.

Koha për të larguar toksinat nga trupi jonë!

Ju mund të lini orarin tuaj të hidrokolonterapisë në Klinikën Fithealth.