Terapia kelante. Ç'duhet të dini!

Ne 20 vjecarin e fundit kjo terapi ka qene e suksesshme ne mbi 1 milion paciente ne SHBA. FDA (kontrolli amerikan farmaceutik), dha miratimin per perdorimin e EDTA (etilendiamintetracetato), ilac me pershkrimin ne rastet e helmimit me plumb dhe me metale te renda.

 Termi ‘chelazion’ vjen nga greqishtja dhe do te thote te lidhesh, te kombinosh. Kelacioni perdoret per te cliruar organizmin nga metalet toksike dhe te teperta, dhe perdoret nga nje numer I madh mjekesh per te bllokuar procesin aterosklerotik. Mekanizmi I veprimit konsiston pjeserisht ne heqjen e kalciumit nga muri I eneve te gjakut dhe nga pllaka aterosklerotike me ane te injeksionit intravenoz te angjenteve kelatues, ne kete menyre rritet mikroqakullimi ne te gjitha indet. Kelacioni nese praktiktohet ne kohe mund te shmang komplikimet e semundjes aterosklerotike, bllokon dhe pershpjeton sherimin e nekrozes se indeve, lehteson klaudikimin intermitent te gjymtyreve te poshtem dhe permireson kujtesen. Fale eleminimit te joneve toksike metalike, kelacioni zbut procesin inflamator te shkaktuara nga radikalet e lira 9 (molekula jashtzakonisht shkaterruese) dhe si pasoje zvogrlon shqetesimin dhe paaftesine e shkaktuar nga semundjet degjenwrarive si artriti, skleroderma dhe lupusi.

Perpara trajtimit

Para se ti nenshtroheni terapise me kelacion , eshte mire te kryeni nje ekzaminim te plote mjekesor qe perfshin nje test per te vendosur funksionin kardiak, nje analize te mineraleve te pranishme ne floke, nje elektrokardiogram dhe nje ekokardiografi Doppler. Duhet te behet edhe nje analize te funksionit te veshkave. Doza e EDTA duhet te percaktuar per cdo pacient duke mare parasysh moshen, gjinine, peshen dhe funksionin e veshkave dhe te administrohet ngadale per 3-4 ore. Trajtimi duhet te kryhet nga eksperte te cilet jane ne gjendje te perballojne cdo emergjence qe mund te linde gjate terapise, te tilla si dobesi ose marramendje te shkaktuara nga nivelet e ulta te glukozes.

Crregullime te trajtueshme me kelacion

Qe ne vitin 1948, Marina e SHBA filloi te perdorte edta per te trajnuar ne menyre efektive helmimin nga plumbi. Ne te njejten kohe, EDTA u perdor per te hequr kalciumin nga tubot dhe kaldaja. Dr Norman Clarke, nga spitali Providence ne Detroit, Michigan, hodhi hipoteza se meqenese pllaka e kalciumit eshte nje komponent I rendesishem I arteriosklerozes, EDTA mund te jete nje trajnim efektiv per semundjet e zemres. Eksperimentet e tija e konfirmuan kete teori. Per shembull, disa paciente qe vuanin nga angina pectoris shenuan ulje te dukshme te dhimbjeve, ndersa te tjere qe vuanin nga nekroza u sheruan. Dhe per shume paciente te tjere, kujtesa, shikimi, degjimi dhe nuhatja jane permiresuar dhe shumica prej tyre verejne rritje te energjise fizike. Qe atehere, kelacioni eshte deshmuar te jete efektiv ne trajtimin dhe parandalimin e e crregullimeve te lidhura me arteriosklerozen, si semundjet koronare te zemres (infarkt), goditjet ne tru, mbyllja e disa arterieve ne pjese te ndryshme te trupit dhe crregullime periferike ne sistemin vaskular I cili shkakton dhimbje te gjymtyreve te poshtem dhe ne raste ekstreme nekroze me pasoje amputimin.

Permiresim I dukshem eshte dokumentuar ne 99% te pacienteve me semundje vaskulare periferike dhe okulacion arterial ne gjymtyreve te poshtem. 20% e subjekteve me crregullime cerebrovaskulare dhe semundje te tjera degjenerative te trurit gjithashtu treguan nje permiresim te dukshem. Ne total, pothuajse 90% e te gjithe pacienteve te trajnuar perjetuan nje regres te dukshem te simptomave pas kelacionit.

 

Keto jane disa nga perfitimet e tjera te dokumentuara:

  • Normalizim I 50% te aritmive kardiake
  • Permiresim I okulacionit arterial cerebrovascular
  • Permiresim I kujteses dhe aftesise per tu perqendruar
  • Permiresim I shikimit
  • Reduktim I ndjeshem I vdekshmerise nga kanceri
  • Mbrojtje kunder helmimit dhe akumulimit te hekurit
  • Detoksifikimi nga helmi I gjarprit dhe I merimanges

Kelacioni ka nje efekt te dobishem ne gjendjen e pergjithshme te shendetit. Ne nje fare mase ngandaleson procesin e plakjes. Gjithashtu alergite dhe dukurite e sensibilizimit ndaj kimikateve te caktuara qe duket se perparojne per shkak te nje funksionimi me te mire te sistemit imunitar. Te gjitha llojet e artritit, dhimbjeve te muskujve dhe kyceve kontrollohen me lehte pas kelacionit, edhe nese nuk eshte nje kure ne vetvete. Ne shumicen e rasteve, perparimi I semundjes Alzheimer ngadalesohet dhe ne te tjera perparimi eshte vertet I jashtezakonshem. Degjenerimi muskular, nje shkak kryesor I humbjes se shikimit tek njerezit e moshur, shesh ndalet ose ngadalesohet pas kelacionit.