Çfarë mund të shkaktojë çekuilibër mineralesh?

 

Ka shumë faktorë që duhet të merren në konsideratë, për shembull:

  1. Dieta dhe të ushqyerit

Dieta e papërshtatshme përmes marrjes së lartë të ushqimeve të rafinuara dhe të përpunuara, alkoolit dhe dietave, të gjitha mund të çojnë në një çekuilibër kimik.

  1. Stresantë të ndryshëm

Stresi fizik ose emocional mund të zbrazë trupin nga shumë lëndë ushqyese duke ulur gjithashtu aftësinë për të thithur dhe përdorur shumë lëndë ushqyese.

  1. Medikamente farmaceutike

Si medikamentet me recetë dhe ato pa recetë mund të zbrazin rezervat e trupit të mineraleve ushqyese dhe / ose të rrisin nivelet e metaleve toksike. Këto ilaçe përfshijnë diuretikët, antacidët, aspirina dhe kontraceptivët oralë.

  1. Toksiciteti dhe ndotja

Nga adoleshenca deri në moshën e rritur personi mesatar është vazhdimisht i ekspozuar ndaj një shumëllojshmërie burimesh toksike metalike si tymi i cigares (kadmium), bojave e flokëve (plumbi), vajra të hidrogjenizuara (nikel), anti-djersë (alumini), amalgame dentare (merkuri dhe kadmiumi) ), enë gatimi bakri dhe alumini dhe kozmetikë me bazë plumbi.

  1. Trashëgimia

Marrja e shtesave të pasakta ose sasive të papërshtatshme të shtesave mund të prodhojë shumë teprica të vitaminave dhe mineraleve dhe / ose mangësi, duke kontribuar në një çekuilibër të përgjithshëm biokimik.