Mineralograma. FAQ

Mineralograma: çfarë është dhe për çfarë shërben?

Analiza e mineraleve dhe metaleve të flokëve ose mineralograma është testi standard i certifikuar nga Agjencia Amerikane e Mbrojtjes së Mjedisit (EPA) për monitorimin e metaleve të rënda toksike te njerëzit dhe për përcaktimin e mineraleve të pranishme në trup. Është një test i thjeshtë, jo invaziv dhe pa dhimbje për të analizuar mineralet dhe metalet e rënda në trup.

Mineralograma nuk është një test diagnostik; por konsiderohet një test screening i cili mund të zbulojë disbalancime të ndryshme minerale që tregojnë prirjen ndaj proceseve të ndryshme patologjike.

Pse është e rëndësishme të njihni ekuilibrin e mineraleve?

Mineralet përfshihen në pothuajse të gjitha reaksionet enzimatike të organizmave të gjallë, kështu që shëndeti i mirë është thelbësor për marrjen adekuate të mineraleve dhe raportet optimale relative midis tyre. Sidoqoftë, një akumulim i mineraleve në organe të ndryshme ose marrëdhënie të pabalancuara të disa prej tyre, mund të shkaktojë dëme serioze. Të gjithë mineralet kanë një ndërveprim kompleks dhe ndikojnë njëri -tjetrin; për shembull, një sasi e lartë kalciumi zvogëlon përthithjen e zinkut nga zorrët, ndërsa marrja me tepri e zinkut mund të kundërshtojë përthithjen adekuate të bakrit.

Sot, njerëzimi është i ekspozuar ndaj niveleve më të larta të metaleve toksike të regjistruara në histori, madje disa mijëra herë më të larta se vetëm njëqind vjet më parë.

Të dhënat nga Departamenti Amerikan i Bujqësisë tregojnë se mineralet thelbësore në dietat tona janë ulur me 80% gjatë 80 viteve të fundit, për shkak të ndikimit të kimisë në bujqësi (kulturat hibride, fertilizantët superfosfatikë, ushqimet e rafinuara, pesticidet, etj ...)

Pse duhet kryer analiza e mineraleve dhe metaleve në flokë dhe jo në gjak?

Flokët mbajnë një regjistër besnik të ndryshimeve metabolike të shumë elementëve për periudha të gjata kohore dhe kështu sigurojnë një pasqyrë të ngjarjeve të grumbullimit të mineraleve dhe metaleve gjatë periudhës së rritjes dhe zhvillimit të flokëve. Gjaku, nga ana tjetër, përfaqëson një fotografi të asaj që po ndodh në trup në një moment të caktuar dhe nuk siguron një analizë të vërtetë të niveleve të mineraleve dhe metaleve me kalimin e kohës.