11 mënyra për të përfituar nga fuqia shëruese e terapisë me oksigjen hiperbarik

ÇFARË ËSHTË TERAPIA ME OKSIGJEN HIPERBARIK?

Terapia me oksigjen hiperbarik (HBOT) është një terapi joinvazive në të cilën ju merrni 100% oksigjen të pastër në një dhomë me presion te lartë deri 2 ATA. Me HBOT, mushkëritë tuaja mund të marrin deri në 3 herë më shumë oksigjen sesa kur marrin frymë me presion normal të ajrit. Kjo është e dobishme për trajtimin e lëndimeve, sepse truri dhe trupi juaj kanë nevojë për sasi më të larta të oksigjenit për të shëruar indet e dëmtuara. Oksigjeni i shtuar nga HBOT transportohet në tru dhe trup nëpërmjet qarkullimit të gjakut për të përshpejtuar procesin e shërimit.

HBOT PËR SHËRIMIN E DËMTIMEVE TË TRURIT

Nëse dëshironi ta mbani trurin tuaj të shëndetshëm ose ta trajtoni nëse është demtuar, duhet të parandaloni ose trajtoni 11 faktorët kryesorë të rrezikut. Ajo që është emocionuese është se HBOT ka treguar përfitime për të gjithë këta faktorë rreziku, të cilët janë të lehtë për t'u mbajtur mend me BRIGHT MINDS, nje shkurtesë në gjuhën angleze, e cila vlen për disa elemente qe ndikojnë në mirëfunksionimin e trurit.

 1. B -është për furnizimin e gjakut.

Furnizimi i ulët i gjakut është parashikuesi numër 1 i imazhit të trurit për sëmundjen e Alzheimerit dhe patologji te tjera që prekin funksionin e trurit. Është gjithashtu i lidhur me depresionin, abuzimin me alkoolin dhe problematika te tjera që shfaq truri. Çdo gjë që ndikon negativisht në qarkullimin e gjakut ndikon negativisht dhe për trurin. Për shembull, nëse keni hipertension, ndërsa presioni i gjakut rritet, rrjedha e gjakut në tru zvogëlohet. Një studim në Journal of Neurotrauma me 16 persona tregoi se fluksi i gjakut u rrit pas një seance të vetme hiperbarike dhe u rrit ndjeshëm pas 40 seancave.

 1. R -është për plakjen.

Mendoni se si plaket fytyra juaj – disa rrudha kur jeni 55 vjeç dhe shumë më tepër deri në moshën 85 vjeç. I njëjti proces po ndodh në trurin tuaj. HBOT është treguar se e kthen plakjen në një studim të vitit 2020 nga Izraeli në revistën Aging.

 1. I-për inflamacion.

Kur keni inflamacion kronik në trupin tuaj, është sikur keni një “vater zjarr” të nivelit të ulët që shkatërron organet tuaja. Inflamacioni shoqërohet me depresionin, sëmundjen e Alzheimerit, çrregullimin bipolar, çrregullimin obsesiv-kompulsiv dhe më shumë. Një numër studimesh tregojnë për vetitë anti-inflamatore të HBOT.

 1. G është për gjenetikën.

Gjenet nuk janë një dënim me vdekje, ato janë një thirrje zgjimi. Nëse keni një ose më shumë anëtarë të familjes me Alzheimer ose demencë, jeni në një rrezik dhe ju. Nje rast klinik ne SHBA tregon:  Chalene Johnson, e cila ka një histori familjare të sëmundjes Alzheimer. Kur ajo kreu nje skaner koke te trurit ne nje klinike mjekesore, skaneri i saj tregoi aktivitet të zvogëluar në zona të shumta, duke përfshirë lobin parietal, që do të thotë se truri i saj ishte drejtuar tashmë drejt sëmundjes së hershme të Alzheimerit. Duke bërë HBOT, truri i saj u përmirësua siç u pa në një skanim të trurit pasues 2 vjet më vonë.

 1. H -është për traumën e kokës.

Lëndimi traumatik i trurit (TBI) është një shkak kryesor i problemeve psikiatrike, por pak njerëz e dinë atë. Lajmi i mirë është se ju mund ta ktheni dëmin. Nëse e vendosni trurin në një mjedis shërues, ai mund të përmirësohet. Ky ishte përfundimi i një studimi të imazhit të trurit SPECT të vitit 2013 në Plos One në HBOT si një trajtim për demtimet traumatike te trurit. Në këtë studim prospektiv të rastësishëm, 56 pacientë bënë 40 seanca të HBOT. Rezultatet zbuluan përmirësim të funksionit njohës, vëmendjes, shpejtësisë së përpunimit të kujtesës dhe funksionit ekzekutiv, si dhe përmirësim të cilësisë së jetës dhe qarkullim më të mirë të gjakut.

 1. T -është për toksinat.

Shumica e njerëzve e dinë se alkooli nuk është një pije e shëndetshme. Toksina të tjera që janë të dëmshme për shëndetin e trurit përfshijnë duhanin, ekspozimin ndaj mykut, monoksidit të karbonit, kimioterapinë e kancerit, rrezatimin dhe ekspozimin ndaj metaleve të rënda (merkur, plumb dhe alumin). Për të ulur ngarkesën toksike, kufizoni ekspozimin tuaj ndaj toksinave dhe mbështesni 4 organet e detoksifikimit - veshkat, sistemin tretës, lëkurën dhe mëlçinë. HBOT mund t'ju ndihmojë më së miri në detoksifikimin tuaj.

 1. M -është për shëndetin mendor.

Çështjet e shëndetit mendor, stresi kronik, çrregullimi i stresit post-traumatik (PTSD), depresioni, çrregullimi bipolar dhe ADD/ADHD u rritën së shumti gjatë pandemisë. Nje rast klinik ne SHBA: Doug, i cili luftoi me ankthin, depresionin. Skanimi i tij i trurit në klinike nuk dukej i shëndetshëm. Në një program trajtimi që përfshinte suplemente dhe terapi hiperbarike të oksigjenit, skanimi i trurit të tij dukej shumë më mirë 3 muaj më vonë. Në studimin e imazhit të trurit SPECT të vitit 2013 në Plos One të përmendur më herët, HBOT ndihmoi me problematiken dhe traumën e tij.

 1. I-për imunitetin dhe infeksionet.

Disa lajme të frikshme janë shfaqur në lidhje me ndikimet e mundshme afatgjata të COVID-19 në shëndetin e trurit. Për shembull, një studim i fundit i imazhit të trurit nga një ekip studiuesish në Mbretërinë e Bashkuar zbuloi se koronavirusi mund të shkaktojë humbje të qëndrueshme të indeve të trurit. Studiuesit krahasuan skanimet e trurit para dhe pas COVID në 394 njerëz dhe zbuluan një humbje të konsiderueshme të lëndës gri në rajonet e trurit të lidhura me nuhatjen dhe shijen. Mbrojtja juaj më e mirë kundër COVID-19 është sistemi juaj imunitar dhe është zbuluar se oksigjeni hiperbarik rrit imunitetin.

 

 1. N -është për mangësitë e neurohormoneve.

Një nga faktet jo shumë të njohura është nëse keni pasur një dëmtim traumatik të trurit, ai shpesh dëmton gjëndrën e hipofizës, e cila është e përfshirë në prodhimin e hormoneve. Në fakt mund të fikë ose reduktojë prodhimin e ketyre hormoneve. Në një studim të vitit 2020 HBOT dhe terapia hormonale diskutohen si terapia ideale për rikthimin e funksioneve te shendetshme te  trurit.

 

 1. D -është për diabetin.

Diabeti dhe obeziteti mund të jenë të dëmshëm për shëndetin e trurit dhe ju vë në rrezik në rritje për sëmundjen e Alzheimerit, ankthin, depresionin dhe kushte të tjera patologjike. Si mund të ndihmojë HBOT? Një studim i vitit 2015 tregon se oksigjeni hiperbarik mund të përmirësojë kontrollin e glukozës tek njerëzit me diabet të tipit 2.

 

 1. S -është për gjumin.

A e dini se 40 % e popullsisë kanë probleme të lidhura me gjumin, si pagjumësia kronike dhe apnea e gjumit? Apnea e gjumit e bën trurin tuaj të duket sikur keni sëmundjen e hershme të Alzheimerit. Një numër në rritje i kërkimeve tregon se HBOT përmirëson ngopjen me oksigjen në apnea-n e gjumit, si dhe cilësinë e gjumit.

Nëse po rikuperoheni nga një gjëndje patologjike, mos prisni. Kërkimi i një plani trajtimi që përfshin opsione jo-invazive, jo medikamentoze, si terapia hiperbarike me oksigjen, mund të jetë e dobishme në procesin e shërimit.

Në kliniken FitHealth, ne jemi këtu për ju! Ne ofrojmë terapine me oksigjen hiperbarik dhe sigurisht nje konsulte paraprake me mjekun, i cili ne baze te protokolleve, percakton nje plan trajtimi per ju!

Kurrë mos neglizhoni “aftësitë” shëruese të oksigjenit!