Pse duhet ta kryejme Hidrokolonterapine?

Praktika e hidroterapisë së zorrës së trashë filloi në Greqinë e lashtë për të pastruar zorrën e trashë. Teoria bazohet në faktin se trupi mban mbeturinat, të cilat mund të çojnë në një sërë problemesh shëndetësore. Shumë e konsiderojnë si një mënyrë të shkëlqyer për të “hequr qafe” toksinat e padëshiruara dhe për të përmirësuar funksionin e zorrës së trashë. Si rezultat, mund të ketë përfitime të shumta për trupin tonë.

Disa përfitime të hidrokolonterapisë:
Ndërsa këto janë përfitime të mundshme të raportuara, rezultatet e trajtimit mund të ndryshojnë për secilin pacient.

-Përmirëson përqendrimin dhe energjinë

Ajo që njerëzit hanë ndikon në trupin dhe shëndetin e tyre mendor. Nëse zorrët nuk janë në gjendje të thithin vitaminat dhe mineralet thelbësore, përqendrimi juaj mund të jetë më i ulët. Një dietë e varfër gjithashtu çon në nivele më të ulëta të energjisë. Hidroterapia e zorrës së trashë pastron trupin dhe lejon përthithjen e lëndëve ushqyese të duhura. Kjo do të përmirësojë organizmin, gjë që mund të rezultojë në qartësi më të plotë dhe më shumë energji.

-Kontribuon në tretje më të mirë

Kur mbetjet mbeten në trup, shpesh shfaqet kapsllëku. Kjo padyshim dëmton tretjen normale. Një pastrim i zorrës së trashë pastron këto mbeturina dhe çdo gjë tjetër që ndikon në tretje. Gjithashtu përmirëson lëvizjen e peristaltikës dhe tonin e muskujve të zorrëve. Me këto përmirësime, zorra lëviz më lehtë mbetjet.

-Mbështet florën e dobishme bakteriale të zorrëve
Trupi i të gjithëve ka nevojë për baktere të mira, ose florën të zorrëve, për të funksionuar shëndetshëm. Për fat të keq, njerëzit që kanë një dietë të pashëndetshme dhe rrallë ushtrohen, kanë tendencë të kenë më shumë baktere të këqija sesa ato të mira. Me kalimin e kohës, kjo mund të dëmtojë funksionin e zorrës së trashë dhe të çojë në lodhje dhe pasoja të dëmshme shëndetësore. Hidroterapia e zorrës së trashë largon bakteret e këqija dhe lejon që flora e dobishme e zorrëve të lulëzojë dhe të sjellë një ekuilibër të shëndetshëm në trup.

-Nxit detoksifikimin

Trupi mund të detoksifikohet, por zakonet e këqija të jetesës dhe kimikatet mjedisore mund të mbingarkojnë organizmin. Kjo procedure bën të vështirë heqjen e të gjitha toksinave. Pastrimi i zorrës së trashë mund të ndihmojë trupin në largimin e substancave të dëmshme, të tilla si toksinat, parazitët, gazrat dhe qelizat e vdekura.

-Ndihmon me humbjen e peshës
Hidroterapia e zorrës së trashë mund të ndihmojë në humbjen e peshës sepse largon materialet e padeshiruara nga zorrët. Nëse dëshironi humbje afatgjatë, ky pastrim  është një hap i parë shumë i mirë dhe mbështetet padyshim nga konsumi i ushqimeve me vlera ushqimore, të tilla si ushqime të pasur me fibra që ju krijojnë ndjesinë e ngopjes dhe perthithen mirë në sistemin tretës. Bakteret e mira që administrohen në këtë proçedurë gjithashtu ndihmojnë në nivelet e energjisë, duke ju inkurajuar të jeni më aktiv.

-Përgatitja për një kolonoskopi

Kolonoskopia është një test diagnostik që mjeku e rekomandon me shfaqjen e patologjive te ndryshme. Ndihmon në identifikimin e shkakut të dhimbjes së stomakut, gjakderdhjes së zorrëve dhe ndryshimeve në lëvizjen e zorrëve. Më e rëndësishmja, një kolonoskopi mund të identifikojë ndryshimet kanceroze te traktit tretës. Mjekët theksojnë se kryerja e hidroterapisë së zorrës së trashë përpara kësaj procedure mund të jetë një alternativë më e mirë ndaj laksativëve kimikë të ashpër që normalisht do t'i merrnit përpara një kolonoskopie. Sigurisht, kjo do të varet nga udhëzimet e mjekut.
Dëshironi të provoni hidroterapinë e zorrës së trashë?
Të gjithë ne kemi mbeturina që mbeten në zorrën e trashë. Siç e dini tani, kjo mund të ketë disa efekte të padëshiruara shëndetësore. Hidroterapia e zorrës së trashë largon mbetjet dhe materialet e këqija në mënyrë që zorrët të mund të funksionojnë në mënyrë efikase. Telefononi Klinikën FitHealth për të mësuar më shumë rreth kësaj proçedure.