A i dini efektet e shumta të hidrokolonterapisë mbi shëndetin tuaj?

Hidroterapia e zorrës së trashë është një praktikë që përdoret për lavazhin e një pjese të zorrëve. Procedura kryhet me makineri speciale, për të garantuar siguri në aplikim dhe për të shkaktuar shqetësim minimal për pacientët.
Hidroterapia e zorrës së trashë përfshin futjen, përmes anusit, të një kanule dykahëshe, e cila nga njëra anë lejon infuzionin e ujit të pastruar - në presion dhe temperaturë të kalibruar - nga ampula rektale në cekum. Ky sistem pastron zorrën e trashë, duke favorizuar “shkëputjen” e materialeve fekale. Nga ana tjetër, uji i futur thithet duke marrë me vete mbetjet dhe mbetjet e zorrëve.

Gjatë procedurës, stafi i specializuar që ndjek të gjithë seancën shoqëron hidroterapinë e zorrës së trashë me masazhe në bark, të krijuara posaçërisht për të nxitur relaksimin dhe aktivizimin e peristaltikës (d.m.th. grupi i lëvizjeve të pavullnetshme që bën zorra për të favorizuar zbritjen dhe nxjerrjen e feçeve). 
Hidrokolonterapia, një procedurë e përdorur që në lashtësi.
Larja e zorrës së trashë është një praktikë e përdorur që nga kohërat e lashta, e cila i ka rrënjët në mjekësinë egjiptiane (siç raportohet nga një dokument që daton në 1500 para Krishtit); megjithatë, do të jetë e nevojshme të pritet deri në shekullin e 19-të përpara se procedura të bëhet mjaft e ngjashme me atë që praktikohet sot. Sot, hidroterapia e zorrës së trashë përdor teknologji moderne dhe përdor një sistem të dezinfektuar dhe të sigurt, i cili nuk sjell shumë shqetësime për pacientin.
Kur ju duhet hidrokolonterapia?

Si rregull, sistemi tretës dhe i zorrëve janë në gjendje të eliminojnë spontanisht materialet e mbeturinave. Hidroterapia e zorrës së trashë mund të ndihmojë këtë mekanizëm fiziologjik, duke kryer një veprim të thellë pastrimi dhe duke stimuluar peristaltikën.
Cikli i larjes së zorrës së trashë do të favorizonte rindërtimin e florës së dobishme bakteriale dhe do të rivendoste kushtet normale mjedisore brenda zorrëve, duke detoksikuar organizmin.
Materiet fekale, toksinat dhe substancat e tjera të dëmshme që mbeten në muret e zorrëve, në fakt, mund të dobësojnë potencialisht mbrojtjen imune, duke u shkaktuar vatra inflamacioni. 
Përveç largimit të toksinave, hidroterapia e zorrës së trashë mund të jetë efektive në aktivizimin e rrugëve limfatike dhe në luftimin e fryrjes dhe ënjtjes së barkut.
Kjo teknikë redukton në masë të madhe popullatën mikrobike “të padëshiruar” – duke përfshirë salmonelat, candida – të cilat, nëse rriten tepër, dëmtojnë muret e traktit enterik, nxitin ndjenjën e tensionit dhe ndryshojnë përshkueshmërinë e mukozës së zorrëve. Prandaj, hidroterapia e zorrës së trashë mund të favorizojë mikroorganizmat që përbëjnë florën normale të zorrëve, duke përmirësuar habitatin e tyre dhe duke lehtësuar riprodhimin e tyre.
Një kurs trajtimi mund të jetë gjithashtu i dobishëm në rast të ndjeshmërisë ndaj glutenit, intolerancave dhe alergjive ushqimore. Zorrët e pastruara do të rifitonin më pas funksionalitetin e tyre optimal, duke favorizuar imunitetin natyror dhe duke ribalancuar procesin e asimilimit të lëndëve ushqyese dhe eliminimit të mbetjeve.
Hidrokolonterapia, duke nxitur lëvizjet fiziologjike të  zorrëve, ndihmon kështu personat të cilët vuajnë nga konstipacioni.
Ju mund të shpëtoni nga toksinat që janë akumuluar në organizmin tuaj gjatë pushimeve! Alkooli apo regjimi ushqimor i pakontrolluar mund të sjellin problematika serioze në traktin tretës. Hidrokolonterapia është një metodë perfekte për të “DETOKSIFIKUAR” organizmin.
Hidroterapia e zorrës së trashë mund të jetë gjithashtu e dobishme në çrregullimet që lidhen me intoksikimin e organizmit për shkak të stresit, një stili jetese të ulur, një dietë të ulët në fibra dhe trajtime me antibiotikë, të cilat mund të rezultojnë në dhimbje koke, pagjumësi dhe lodhje.

Indikacionet kryesore të hidroterapisë së zorrës së trashë

•    Konstipacion
•    Vështirësitë me tretjen
•    Riedukimi i tranzitit intestinal
•    Fryrje barku
•    Kolon atonik
•    Disbioza
•    Përgatitja për kolonoskopi
•    Përgatitja për kirurgji
•    Mikozat e zorrëve (p.sh. kandidiaza)
•    Sëmundjet e lëkurës (dermatit, ekzemë)
•    Detoksifikim i organizmit

-Cili është ndryshimi me një klizmë?

Klizma është një procedurë që ju lejon të çlironi pjesën e fundit të zorrëve, duke futur një sondë në rektum, përmes së cilës futet një sasi e caktuar lëngjesh. Kjo shkakton zgjerim të shpejtë të traktit të poshtëm të zorrëve, gjë që rezulton në peristaltikë të fuqishme.

Hidroterapia e zorrës së trashë, nga ana tjetër, përfshin një hyrje-dalje uji që shpërndan ngadalë mbetjet e grumbulluara dhe favorizon nxjerrjen e tij, pa stres të tepruar në sistem, duke riaktivizuar kapacitetin peristaltik natyral të zorrëve.


Ku mund ta kryej këtë procedure dhe a nevojiten përgatitje paraprake?


Procedura kryhet nga staf mjekësor i specializuar pranë klinikës FitHealth! Në fund të procedures administrohen dhe probiotikët për të normalizuar florën bakteriale dhe për të rritur efektshmërinë e procedures. Përpara kryerjes së procedures nuk nevojiten përgatitje specifike, por këshillohet një fashë orare prej 3-4 orësh pa ngrënë, si dhe regjimi ushqimor 2 ditë para seancës tuaj të jetë i bazuar në fruta, perime, drithëra, por jo mish dhe yndyrna. 
Procedura është lehtësisht e tolerueshme dhe rezultatet bëhen të dukshme për pacientin shumë shpejt! 
Kujdesi për traktin tretës favorizon shëndetin e gjithë organizmit!!!

Aksesoni Shërbimet

Në FitHealth Clinic do të gjeni shërbimet më të mira për të përmirësuar jetën tuaj.