Si HBOT mund të përmirësojë shëndetin tuaj të përgjithshëm?

FDA (Food and Drug Administration) ka miratuar terapinë hiperbarike të oksigjenit për një numër trajtimesh specifike, por përfitimet e oksigjenit 100% të pastër nuk ndalen këtu. Në fakt, HBOT ka potencialin për të përmisuar shëndetin tonë të përgjithshëm në disa mënyra të ndryshme. Por për të kuptuar se si e bën këtë, është e rëndësishme të kuptoni se çfarë saktësisht i bën HBOT trupit tuaj.

1-Furnizon plazmën me oksigjen

Kur qarkullimi i gjakut është plotësisht i ngopur me oksigjen të pastër, ai mund të ndihmojë në shërimin e plagëve. Kjo është e rëndësishme sepse një plagë mund të dëmtojë potencialisht enët e gjakut të trupit, gjë që mund të çojë në rrjedhjen e lëngjeve në inde dhe duke shkaktuar inflamimin e zonës. Nga ana tjetër, edema e bën të vështirë për qelizat e dëmtuara marrjen e oksigjenit që u nevojitet. HBOT ndihmon në reduktimin e inflamacionit/edemës në mënyrë që oksigjeni të arrijë në zonat e dëmtuara të trupit. Terapia me oksigjen hiperbarik gjithashtu ndihmon në parandalimin e dëmtimit të rëndë të indeve që mund të ndodhin kur furnizimi me gjak kthehet në inde pas një kohe të mungesës së oksigjenit. Kjo është zakonisht pasojë e një dëmtimi nga goditja - diçka që shkakton mbylljen e enëve të gjakut. HBOT e redukton këtë problem në mënyrë që shërimi të vazhdojë normalisht.

 

2-Bllokon bakteret e dëmshme dhe forcon sistemin imunitar

Rritja e oksigjenit mund të luftojë kundër toksinave të baktereve të caktuara, duke ndihmuar gjithashtu trupin t'i rezistojë infeksioneve. Për më tepër, ai mund të ndihmojë qelizat e bardha të gjakut të bëjnë punën e tyre, që është të gjejnë dhe zhdukin pushtuesit e padëshiruar trupor.

 

3-Nxit formimin e kolagjenit të ri dhe qelizave të lëkurës

Rritja e oksigjenit inkurajon formimin e enëve të reja të gjakut dhe stimulon qelizat të prodhojnë faktorin e rritjes endoteliale vaskulare. Kjo do të tërheqë dhe stimulojë qelizat endoteliale që janë të nevojshme për rritjen, zhvillimin dhe riparimin e indeve normale.

Pra, tani që e dimë se çfarë i bën HBOT trupit tonë, ne mund të kemi një sërë përfitimesh të rëndësishme për shëndetin tonë të përgjithshëm.


Merrni parasysh pohimet e mëposhtme:

 Kundër plakjes

HBOT potencialisht mund të luftojë apo edhe të ndryshojë disa nga proceset që lidhen me plakjen. Ne e dimë se oksigjeni hiperbarik krijon më shumë kolagjen, rikthen enët e gjakut dhe përmirëson shumë sëmundje të lëkurës, e gjithë kjo mund t'ju ndihmojë të dukeni dhe të ndiheni më të rinj.
Trajtimi kundër plakjes shkon përtej kësaj, megjithatë, sepse HBOT mund të ndihmojë në dëbimin e qelizave të vdekura që janë grumbulluar në trup, të përmirësojë sistemin tuaj imunitar, në mënyrë që të mund të luftoni sëmundjet edhe kur plakeni. Madje mund t'ju ndihmojë të ndjeni më pak lodhje dhe të shëroheni më shpejt pas një sforcimi. Furnizimi me oksigjen mund të ndihmojë gjithashtu në reduktimin e dhimbjeve të kyçeve, të cilat ne të gjithë fillojmë ta përjetojmë ndërsa vitet kalojnë.

 

Mprehtësia mendore

Studimet tregojnë se sa i rëndësishëm mund të jetë një furnizim i bollshëm i oksigjenit në tru. HBOT potencialisht mund të ketë një ndikim të dobishëm në një gamë të gjerë kushtesh mendore duke përmirësuar mprehtësinë e përgjithshme mendore. Tani për tani, ka studime të vazhdueshme mbi ndikimin e HBOT në kushte si depresioni,demenca, PTSD (Post Traumatic Stress Disorder etj.

 

Trajtimet atletike

Shumë atletë janë të prirur ndaj gjithçkaje, nga dhimbjet e muskujve deri te lëndimet e rënda. Edema në artikulacione(nyje) gjithashtu mund t'i ndalë shpejt aktivitetet e tyre.
Ne e dimë se HBOT zvogëlon drejtpërdrejt ënjtjen dhe mund të riparojë enët e gjakut të dëmtuara, kështu që nëse përballeni me probleme si: ndrydhjet, fraktura, kontraktura muskulare, kontuzionet ose tendinitis, mund të merrni ndihmë përmes terapisë hiperbarike me oksigjen.

 

Lëkurë më e shëndetshme

Meqenëse HBOT kontribuon në formimin e kolagjenit të ri dhe enëve të gjakut, ai mund të ketë një ndikim vërtet të dobishëm në lëkurën tuaj. Dhe, duke qenë se ndihmon gjithashtu në reduktimin e inflamacionit dhe edemës, madje ka potencial të jetë një trajtim efektiv i psoriasis.

Simptomat e psoriasis janë rezultat i sistemit imunitar që shkakton një inflamacion në trup ndërsa përpiqet të luftojë një ndërhyrje të perceptuar. HBOT mund të ndihmojë që këto lloj inflamacionesh sistemike të kthehen nën kontroll.
 

Trajtimi i anemisë

Mungesa e oksigjenit (anemia) mund të çojë në lodhje, gjendje të ndryshuar mendore, rrahje të shpejta të zemrës, vështirësi në frymëmarrje dhe më shumë.

FDA ka miratuar HBOT si një trajtim për aneminë. Pacientët mund të trajtojnë dhe ndonjëherë të ndryshojnë një sërë simptomash që lidhen me një ulje të rëndë të oksigjenit.
 

Përjetoni përfitimet e terapisë me oksigjen hiperbarik për veten tuaj

E tëra çfarë ju duhet të bëni është të na kontaktoni sot për të mësuar më shumë rreth HBOT dhe se si ai mund të përmisojë shëndetin tuaj të përgjithshëm. Stafi jonë është i gatshëm t'ju përgjigjet të gjitha pyetjeve tuaja dhe t'ju ndihmojnë të përgatiteni për seancën tuaj të parë.